Thursday, January 29, 2015

ESP ~ Energizing Soy Protein

Sebut pasal esp ni semua orang ada pandangan tersendiri.....

Bagi sy yang kenal esp hampir 2 tahun ni, esp ni memang senang nak sediakan.... campur air dan goncang.. sesuai utk sy yg saban pagi kejar masa... almaklum la kalut ngan anak2. rasanya pun sedap dan klu boring sy tambah perisa lain....

Jom kenali Energizing Soy Protein


Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasakan kacang soya. Hakikatnya,pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr.Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr.Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah factor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula,setiap 850g (satu tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik(G.I) yang rendah iaitu 39,menjadikan ia sangat sesuai juga kepada pengidap kencing manis.


Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

Indeks glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks glisemik(G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengna G.I yang rendah pila memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.


Sesetengah protein soya diproses dengan alcohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavan yang bermanfaat,malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Manfaat Utama:
  1. Awet muda – asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
  2. Baik untuk hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
  3. Baik untuk prostat – genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
  4. Kulit remaja – merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan,mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot,percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
  5. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan system imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migraine, imsomnia dan tekanan.
  6. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugr, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
  7. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan rangsangan.


Kepentingan Protein

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam serta komponen utama kepada hormone manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi. Maka, setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam system imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormone, dan akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh membawa kepada kematian.

Apa itu Asid Amino?

Protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.
Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut.


Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan genetic, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.



p/s: Sekiranya anda membeli produk shaklee melalui saya, anda layak mendapat:-

  • Cara pengambilan Suplemen untuk Mendapatkan Hasil Yang Optimum
  • Jemputan ke Secret Group Secara Exlusive
  • Barangan Shaklee dengan Harga Istimewa
  • Peluang Menjana income bersama ~Empayar Survival~ Shaklee

Contact : Takdir (whatsapp/sms/call)
+6012-5557152
fiklyn06@gmail.com

No comments:

Post a Comment