Bagi sy yang kenal esp hampir 2 tahun ni, esp ni memang senang nak sediakan.... campur air dan goncang.. sesuai utk sy yg saban pagi kejar masa... almaklum la kalut ngan anak2. rasanya pun sedap dan klu boring sy tambah perisa lain....
Jom kenali Energizing Soy Protein
Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein
berasakan kacang soya. Hakikatnya,pengasingan protein yang pertama ini dicipta
oleh Dr.Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini banyak ujian klinikal telah
membuktikan bahawa Dr.Shaklee telah lama mengetahui protin soya adalah factor
utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.
Energizing
Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang
sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi
yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya
mengandungi “non-GMO” (non-Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses
pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula,setiap 850g (satu tin Energizing Soy
Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga
segera dan boleh bertahan lama.
Energizing
Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran
yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh
tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
Sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan
Indeks Glisemik(G.I) yang rendah iaitu 39,menjadikan ia sangat sesuai juga
kepada pengidap kencing manis.
Satu
hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur,
12 kali ganda susu, rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat
mudah diserap oleh tubuh manusia.
Indeks
glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras
dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai indeks
glisemik(G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengna G.I yang rendah pila
memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem
badan anda. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting
dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.
Sesetengah
protein soya diproses dengan alcohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja
menghilangkan isoflavan yang bermanfaat,malah membentuk kontaminasi bersilang
dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. Energizing Soy
Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein
yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.
Manfaat Utama:
- Awet muda – asid amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap adalah kunci kepada awet muda.
- Baik untuk hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah risiko osteoporosis dan sakit jantung.
- Baik untuk prostat – genistein yang terkandung dalam kacang soya terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
- Kulit remaja – merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan,mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot,percepat sembuhan luka dan mengurangkan kesan parut.
- Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan system imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migraine, imsomnia dan tekanan.
- Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugr, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
- Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitality, dorongan seksual dan rangsangan.
Kepentingan Protein
Protein
adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam serta
komponen utama kepada hormone manusia. Ia juga merangsang fungsi psikologi.
Maka, setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan
kelemahan dalam system imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang
tinggi dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, bantut
pertumbuhan, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormone, dan
akhirnya boleh membawa kepada kegagalan fungsi organ yang akhirnya boleh
membawa kepada kematian.
Apa itu Asid Amino?
Protein
terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan
menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan
enzim yang diperlukan oleh tubuh manusia.
Terdapat
asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini
dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak boleh
dihasilkan oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali
sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu
tersebut.
Shaklee
menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved
Program (IPP). Ia memastikan kacang soya bebas daripada pendedahan perubahan
genetic, daripada benih sehingga kepada pengeluarannya.
p/s: Sekiranya anda membeli produk shaklee melalui saya, anda layak mendapat:-
- Cara pengambilan Suplemen untuk Mendapatkan Hasil Yang Optimum
- Jemputan ke Secret Group Secara Exlusive
- Barangan Shaklee dengan Harga Istimewa
- Peluang Menjana income bersama ~Empayar Survival~ Shaklee
Contact : Takdir (whatsapp/sms/call)
+6012-5557152
fiklyn06@gmail.com
No comments:
Post a Comment